Stemmen/stempas

Uiterlijk 2 weken voor de verkiezingsdag van 17 maart krijgt u uw stempas thuis gestuurd. De stempas neemt u, samen met een paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs mee naar het stembureau. Dit mag overigens ook een maximaal 5 jaar verlopen identiteitsbewijs zijn.

 

Geen stempas ontvangen? / Ik heb geen stempas ontvangen

Heeft u uw stempas niet vóór 4 maart 2021 ontvangen? Dan kunt u tot en met vrijdag 12 maart 2021 een vervangende stempas aanvragen bij het team burgerzaken. U kunt hiervooreen afspraak maken.

 

Stemmen in een andere gemeente

Bent u niet in de mogelijkheid om te stemmen in uw eigen gemeente? Dan kunt u hiervoor een kiezerspas aanvragen. Met die pas kunt u in een andere gemeente stemmen. De kiezerspas is aan te vragen per e-mail, brief of mondeling op het gemeentehuis. U dient dan uw stempas mee te nemen. Een kiezerspas aanvragen kan tot en met 12 maart 2021 17.00 uur. U kunt hiervoor een afspraak maken.

 

U bent verhuisd

Als u bent verhuist in de weken voor de verkiezingsdag, kan het zijn dat u nog moet stemmen in uw oude gemeente. Het adres waarop u op de dag van kandidaatstelling officieel staat ingeschreven, bepaalt waar u moet stemmen. Op dit adres wordt ook de stempas bezorgd. Wilt u toch in een andere gemeente stemmen? Dan dient u een kiezerspas aan te vragen. Een kiezerspas aanvragen kan tot en met 12 maart 2021 17.00 uur. U kunt hiervoor een afspraak maken.