Veiligheid
De gemeente werkt met verschillende organisaties aan veiligheid. Politie, brandweer en het Openbaar Ministerie zijn de belangrijkste veiligheidspartners.
BOA's
De gemeente Stadskanaal heeft Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's). Zij leveren een belangrijke bijdrage aan de lokale orde en veiligheid. Meer informatie vindt u op de pagina over de BOA's.
Burgernet
Burgernet vraagt de hulp van burgers bij vermiste personen en inbraak. Of doorrijden na een aanrijding in de buurt. Deelnemers ontvangen een spraak- of sms-bericht met de vraag uit te kijken naar een persoon of voertuig.
Rampen en noodsituaties
Bij een ramp of crisis ontvangt u informatie en instructies van de gemeente of de hulpdiensten. Deze informatie krijgt u via:
- Het afgaan van de sirenes. Wat u moet doen als de sirene gaat leest u op de website van Rijksoverheid.
- Mobiele telefoon door NL-Alert.
- De gemeentelijke website, twitteraccount of Facebook-pagina of de website www.crisis.nl.
- De lokale en regionale media
Bij een ramp of noodsituatie bent u vaak eerst op uzelf aangewezen. De hulpdiensten zijn niet direct ter plekke. Daarom is het belangrijk dat u zich voorbereidt: Op bijvoorbeeld stroomuitval, een overstroming, extreem weer of een aardbeving. Dit kan met Eerste Hulp Ben Jij.
Alle gemeenten en hulporganisaties in de regio werken bij rampen samen. Er zijn afspraken gemaakt wie waarvoor tijdens een ramp of crisis verantwoordelijk is. De crisisorganisatie valt onder de Veiligheidsregio Groningen.