Stimulering sport

De gemeente Stadskanaal vindt sporten belangrijk. Daarom stimuleren we onze inwoners om meer te gaan bewegen en gezond te leven. Om sporten te stimuleren zijn wij betrokken bij verschillende sportprojecten samen met inwoners, ondernemers en andere organisaties.

Buurtwerkers sport

In de gemeente Stadskanaal zijn buurtwerkers sport van Welstad actief. De buurtwerkers houden zich bezig met sportstimulering. Ook organiseren zij allerlei activiteiten om inwoners, jong én oud, in beweging te krijgen.

De sportcoaches gaan de wijken en dorpen in om sport-, beweeg- en cultuuractiviteiten te organiseren. Dit doen ze samen met bewoners, het onderwijs en sportverenigingen.

Subsidies voor jeugdsport

De gemeente vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren sporten. We stimuleren sportverenigingen om zoveel mogelijk jeugdleden tot en met 17 jaar te laten sporten. Sportverenigingen kunnen hiervoor een jeugdsportsubsidie aanvragen. Alle sportverenigingen ontvangen hierover in januari een brief met een bijbehorend formulier. Dit formulier dient uiterlijk op 1 april weer bij de gemeente te zijn ingediend. In mei krijgen de sportverenigingen met jeugdleden tot en met 17 jaar bericht.

Heeft u een laag inkomen?

Het Jeugdfondsportfonds biedt mogelijk financiële ondersteuning om uw kind (tot 18 jaar) te laten sporten.

Bekijk ook ons Kindpakket. Verschillende instanties bieden vergoedingen aan ouders met een laag inkomen. Het kindpakket bevat een overzicht van de instanties en vergoedingen die er zijn.

Veel sportvoorzieningen

De gemeente Stadskanaal heeft veel sportvoorzieningen. Zo zijn er sporthallen, gymlokalen, een atletiekbaan, een binnenzwembad en openluchtbaden. In de Pageplas kunt u recreatief zwemmen. Voor buitensporten, zoals voetbal, hockey of tennis, kunt u terecht op één van de vele sportparken. Ook heeft de gemeente een durfsportcentrum. Kortom, er zijn vele sportmogelijkheden in Stadskanaal. Bekijk online de gemeentegids voor een overzicht van alle sportverenigingen.

Stichting SET

De Stichting Sportevenementen en talentondersteuning (SET) is opgericht voor de ontwikkeling van jonge talentvolle sporters. Door het sportaanbod te vergroten wil SET toptalent in de gemeente inspireren en motiveren.