Gemeentearchief

De gemeente heeft een historisch archief vanaf 1811. Doet u archiefonderzoek of stamboomonderzoek? Bezoek dan het Groninger Archiefnet.

Kunt u hier niet vinden wat u zoekt? Dan kunt u ook langskomen in het gemeentehuis. Het archief is elke werkdag van 10.00 tot 16.00 uur geopend. Maak van tevoren wel een afspraak door te bellen naar (0599) 631 631 of te mailen naar gemeente@stadskanaal.nl. Geef aan welke archiefstukken u wilt inzien. Wij zorgen dat de stukken voor u klaarliggen.

Historisch beeldmateriaal

Er zijn veel oude foto's beschikbaar van de geschiedenis van de gemeente Stadskanaal. De gemeente Stadskanaal en het Streekhistorisch Centrum hebben hun beeldmateriaal beschikbaar gesteld via de Beeldbank Groningen.

Stamboomonderzoek

Bent u bezig met stamboomonderzoek (genealogie)? Dan kan de gemeente u helpen. Vanaf 1811 houden de burgerlijke standen van gemeenten geboorten, huwelijken en overlijden bij.

U kunt ook bij het Streekhistorisch Centrum terecht voor het doen van stamboomonderzoek. Daar kunt u de bibliotheek van de Vereniging voor Genealogie en Historie ‘Westerwolde' raadplegen.

Voor 1811

Voor 1811 hielden gemeenten geboorten, huwelijken en overlijden niet bij. Kerken registreerden deze gegevens wel. De gegevens die er zijn worden bewaard door de Groninger Archieven.