Terrasvergunning

Ondernemers die gebruik willen maken van een terras, vragen hiervoor een vergunning aan bij de gemeente. 

Terrasregels

  • Op het terras mag geen muziek ten gehore gebracht worden, tenzij er sprake is van een collectieve festiviteit. Bijvoorbeeld op Bevrijdingsdag.
  • De sluitingstijd van het terras is 23.00 uur. De burgemeester kan ontheffing van de sluitingstijd verlenen. Ontheffing kan worden verleend voor de vrijdagavond en zaterdagavond tot uiterlijk 02.00 uur en op alle overige dagen tot uiterlijk 00.00 uur. De sluitingstijd tijdens vergunde evenementen is 02.00 uur. Vanaf sluitingstijd mag zich geen publiek meer op het terras bevinden.
  • Het terrasmeubilair is van goede kwaliteit en draagt qua uitstraling bij aan de openbare ruimte.
  • Windschermen en andere terrasafscheidingen zijn toegestaan als u ze alleen in combinatie met tafels en stoelen plaatst, zij niet hoger zijn dan 1,50 meter en de schermen allemaal gelijk zijn en zoveel mogelijk transparant.
  • Parasols zijn toegestaan als zij dagelijks na sluitingstijd verwijderd worden, de onderkant op minstens 2,20 meter hoogte zit, de parasols niet groter zijn dan het terras en maximaal vier bij vier meter, de parasols allemaal gelijk zijn.
  • U houdt de directe omgeving van het terras schoon en netjes.

Aanvragen

Download het aanvraagformulier melding of vergunning terras (PDF). U stuurt het formulier op naar gemeente Stadskanaal, Postbus 140, 9500 AC Stadskanaal.

U kunt ook langskomen op het gemeentehuis om een terrasvergunning aan te vragen. Maak van tevoren wel een afspraak door te bellen naar (0599) 631 631. Neem het aanvraagformulier melding of vergunning terras (PDF) en de gevraagde bijlagen alvast mee.

Via internet aanvragen niet mogelijk.

Kosten

Een terrasvergunning kost € 22,83 (2022).

Meer weten?

Heeft u nog vragen dan kunt u op werkdagen ons Klant Contact Centrum bellen via (0599) 631 631.