Standplaatsvergunning warenmarkt

Een standplaatsvergunning warenmarkt geeft toestemming tot het innemen van een standplaats op een markt. U vraagt alleen een vergunning aan voor een vaste standplaats. Een dagplaats regelt u ter plekke met de marktmeester. De gemeente Stadskanaal heeft een warenmarkt in Musselkanaal op vrijdagmiddagen en in Stadskanaal op de zaterdagen.

De gemeente let bij het verstrekken van de vergunning op het soort product dat de standhouder wil verkopen. De marktcommissie ziet erop toe dat er op de markten en evenwichtige verdeling van branches is. In het toewijzen van een standplaats laat de gemeente zich adviseren door de marktcommissies. Worden er al te veel soortgelijke producten op de weekmarkt verkocht? Dan krijgt de standhouder geen vergunning, maar wordt hij op een wachtlijst geplaatst. Eventueel kan hij later een vergunning krijgen. Dit geldt tevens als er onvoldoende ruimte op de markt is.

Indeling markt Stadskanaal

De indeling van de weekmarkt in Stadskanaal:

Aanvragen

Download het Aanvraagformulier standplaatsvergunning warenmarkt (PDF). Stuur het ingevulde formulier samen met de gevraagde bijlagen naar gemeente Stadskanaal, Postbus 140, 9500 AC Stadskanaal.

U kunt ook bij ons op het gemeentehuis langskomen om een standplaatsvergunning voor de warenmarkt aan te vragen. Maak van tevoren wel een afspraak door te bellen naar (0599) 631 631. Het is handig als u het Aanvraagformulier standplaatsvergunning warenmarkt (PDF) en de gevraagde bijlagen alvast meeneemt.

Via internet aanvragen niet mogelijk.

Voorwaarden

Aan het aanvragen van een standplaatsvergunning warenmarkt zijn de volgende voorwaarden verbonden:

  • De aanvrager staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
  • De aanvrager is geregistreerd is bij de CVAH of HBD

Kosten

Voor een plaats op de warenmarkt betaalt u marktgelden en legeskosten. In 2020 gelden de volgende tarieven:

  • Stadskanaal: € 0,59 per vierkante meter per dag of gedeelte daarvan.
  • Musselkanaal: € 2,14 per meter per strekkende meter per dag of gedeelte daarvan.

De legeskosten voor een vaste standplaats zijn € 77,90 (2021). Het is mogelijk dat u op een wachtlijst wordt geplaatst. Het tarief voor plaatsing op de wachtlijst is € 39,50 per jaar (2021).

Meer weten?

Heeft u nog vragen dan kunt u op werkdagen ons Klant Contact Centrum bellen via (0599) 631 631.