Remondis nieuwe afvalinzamelaar per 2025

23 september

Remondis Nederland B.V. is per 1 januari 2025 de nieuwe inzamelaar van huisvuil in de gemeente Stadskanaal. Remondis volgt hiermee Prezero op, dat de afvalinzameling de afgelopen jaren heeft verzorgd. Op 23 september is de overeenkomst voor de afvalverwerking ondertekend door burgemeester Klaas Sloots  en de heren A.H. Krawczik en G. Terbeck van Remondis.

 

Foto van de betrokkenen voor de vuilniswagen

Europese aanbesteding

De overeenkomst met Prezero voor de inzameling van het huisvuil eindigt op 31 december 2024. Voor een nieuwe overeenkomst is een Europese Aanbestedingsprocedure gestart. Dat is een procedure waarbij een opdracht op de Europese markt wordt uitgezet. Gemeenten moeten zulke opdrachten op die manier aanbesteden. Remondis Nederland B.V. heeft deze aanbesteding gewonnen en wordt daarmee de nieuwe afvalinzamelaar van de gemeente Stadskanaal.

Wat gaat er veranderen?

Voor inwoners blijft de afvalinzameling zo veel mogelijk hetzelfde. Wat er wel  gaat veranderen is dat er straks een andere vrachtwagen de container komt legen en dat  PMD zakken door middel van een Fixi melding besteld kunnen worden in plaats van via de huidige website. De bestaande afvalroutes worden zo veel mogelijk overgenomen door de nieuwe afvalverwerker, meldingen over afval kunnen nog steeds via fixi gemeld worden en de afvalkalender blijft ook hetzelfde. Inwoners kunnen natuurlijk ook nog steeds met hun afval terecht bij het afvalbrengstation.

PMD zakken bestellen

Tot 1 januari kunnen de PMD zakken nog besteld worden via www.zakkenbestellen.nl of via 0800-7329253 (gratis). Vanaf 1 januari 2025 kunnen de PMD zakken besteld worden via een Fixi melding. Dat kan via de app, of via de website van Fixi. Lukt het niet om via Fixi te bestellen? Dan kunt u bellen met het algemene nummer van de gemeente Stadskanaal: 0599-631631.

Fixi

Lantaarnpaal kapot, zwerfvuil op straat, achterstallig groenonderhoud, verstopte riolering of andere gebreken? Of PMD zakken bestellen (per 1 januari)? Laat het ons weten.

U kunt online een melding doen in Fixi. Ook kunt u een melding doen met de Fixi app. Op die manier kunt u meldingen volgen en ontvangt u updates over uw eigen melding(en). U kunt de Fixi app downloaden in de Appstore en Google Playstore: