Ondernemersbeurs 'De kracht van Stadskanaal'

17 juni

In het centrum van Stadskanaal vindt op 28 en 29 juni voor het eerst de ondernemersbeurs ‘De kracht van Stadskanaal plaats’. Een beurs voor leerlingen, studenten, werkzoekenden en andere belangstellenden om kennis te maken met bedrijven in de gemeente.

Kracht van Stadskanaal

Kracht van Stadskanaal

Ondernemersvereniging Vereniging van bedrijven De Kanaalstreek (VVBK), Ubbo Emmius, Noorderpoort en de gemeente Stadskanaal slaan de handen ineen door samen deze beurs te organiseren. Het doel van de beurs is laten zien welke bedrijven er in de gemeente zijn en welke mooie producten en diensten zij op de markt brengen. 

Vrijdag 28 juni

De ondernemersbeurs start vrijdagmiddag 28 juni voor scholieren van vmbo, havo, vwo en mbo- en hbo-studenten uit Stadskanaal. Hier kunnen zij ideeën opdoen voor het maken van een profielkeuze, een workshop volgen of op zoek naar een leuke stageplek en/of de ideale (bij)baan. Zij ontdekken welke beroepsmogelijkheden er zijn na hun school- en studententijd. Voor bedrijven is deze middag een mooie gelegenheid om vacatures voor een stagiair of een nieuwe medewerker aan te bieden.

Zaterdag 29 juni

Op zaterdag 29 juni (van 10.00 – 16.00 uur) zijn alle inwoners van de gemeente Stadskanaal en andere belangstellenden van harte welkom om de beurs te bezoeken. Elk bedrijf heeft een eigen stand in of buiten de tent. Hier promoten zij hun producten en/of diensten, laten ze nieuwe trends en innovaties zien en is er de mogelijkheid om te netwerken. 

Demonstraties

Rondom de beurstent vinden diverse activiteiten voor jong en oud plaats om er samen een mooie dag van te maken. Kinderopvang Mamasthee richt een kinderplein in waar kinderen met hun beer op spreekuur mogen bij de Berendokter. Entertainer Jos Tipker brengt humor en vertier. Daarnaast verzorgen kettingzaagkunstenaar Albert Broekman en de brandweer demonstraties.

Kijk voor meer informatie ook op de website van de vvbk.