Gemeente Stadskanaal organiseert Veteranenmarkt

18 juni

Op zaterdag 22 juni organiseren wij een Veteranenmarkt. De markt wordt gehouden om de herinnering aan de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog en andere oorlogen, ook voor de volgende generaties levend te houden. Op deze markt staan verschillende kramen met oorlogsgerelateerde spullen, ruim twintig legervoertuigen en vrijwilligers om hierover te vertellen.

Plattegrond Veteranenmarkt

Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

De markt is in het kader van de jaarlijkse gemeentelijke Veteranendag, die ook zaterdag gevierd wordt. Normaal is er alleen een besloten viering voor de veteranen en hun partners. Om de herinnering voor alle inwoners van de gemeente levend te houden, is het idee ontstaan om, samen met enkele direct betrokkenen, de Veteranenmarkt te organiseren. De markt is voor iedereen toegankelijk. Er is van alles te zien en te beleven, voor zowel jong als oud. 

Praktische informatie

Tijdens de Veteranenmarkt op 22 juni, tussen 7.00 en 16.00 uur, is de Wilhelminalaan gedeeltelijk afgesloten. Dit begint ter hoogte van de Prins Bernhardlaan en eindigt ter hoogte van de Marijkelaan. Daarnaast is de Margrietlaan afgesloten vanaf de Irenelaan tot de Wilhelminalaan. Deze straten zijn alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer voor op- en afbouw van de veteranendag. 

Parkeren

Bezoekers van de Veteranendag en de Veteranenmarkt kunnen in de omliggende straten parkeren, zoals de Irenelaan en de Lyceumlaan.