College Stadskanaal teleurgesteld in vertrek Lokaal Betrokken

4 juni

Vandaag heeft de fractie van Lokaal Betrokken aan het college laten weten de coalitie te verlaten. Als gevolg van dit vertrek, treedt Jur Mellies terug als wethouder. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal betreurt het besluit van de partij. “We vinden het jammer dat een prettige samenwerking met een gedreven bestuurder die werk wilde maken van zijn idealen nu ten einde komt”, zo laat het college in een statement weten.

Volledig statement

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal heeft kennis genomen van het besluit van Lokaal Betrokken om de coalitie te verlaten, waardoor ook wethouder Jur Mellies het college verlaat. Het college vindt het spijtig dat een prettige samenwerking met een gedreven bestuurder die werk wilde maken van zijn idealen nu ten einde komt. Dat net nu veel grote ontwikkelingen en inhoudelijke dossiers van de grond komen, door Lokaal Betrokken wordt gekozen voor het terugtrekken van de wethouder is betreurenswaardig. 

De door de politieke partijen gewenste nieuwe bestuurscultuur heeft het college vormgegeven door de afgelopen twee jaar met enthousiasme te werken aan een aantal grote ontwikkelingen voor de gemeente Stadskanaal. Binnen die samenwerking was er alle ruimte voor inhoudelijk overleg over de standpunten. Besturen is soms geven, en soms nemen. Dat is altijd in goed overleg gegaan. 

De gemeenteraad heeft het Actieprogramma Versterken Lokale Democratie vastgesteld. Vanuit het college zien we uit naar het versterken van de lokale democratie. Het college is er van overtuigd dat hier, ook nu de griffie weer op sterkte is, belangrijke stappen worden gezet. Het opstappen van Lokaal Betrokken komt ook daarom zeer onverwacht.