Burgemeester en wethouders doen mee aan NLdoet

18 maart

Jaarlijks organiseert het Oranje Fonds NLdoet. Een dag om vrijwilligerswerk in de spotlight te zetten. Landelijk helpen mensen vrijwillig mee bij sociaal-maatschappelijke organisaties. Als gemeente dragen we daar graag aan bij. Burgemeester Klaas Sloots en wethouders Jur Mellies en Egbert Hofstra hebben dit weekend de handen uit de mouwen gestoken om te helpen bij verschillende organisaties.

Burgemeester Klaas Sloots en wethouder Jur Mellies bij ATV-Pagedal

Wethouder Egbert Hofstra trapte af en ging naar Diemerzicht in Musselkanaal om samen met de bewoners bloemstukken te maken. "Samen met andere vrijwilligers en een paar leerlingen van het Ubbo Emmius hebben we er een heel gezellige middag van gemaakt." 

Burgemeester Klaas Sloots en wethouder Jur Mellies bezochten samen de Amateur Tuindersvereniging Pagedal. Burgemeester Klaas Sloots zei hierover: "Het was een leuke ochtend op het volkstuinencomplex in Stadskanaal. Vele handen maken licht werk. Samen met wethouder Mellies en een flink aantal anderen hebben we een bosrand gesnoeid en opgeruimd. Zo krijgen de tuinen wat meer licht en groeien de gewassen beter. Wat wil je nog meer!" Wethouder Jur Mellies was ook enthousiast: "NL Doet is altijd een mooi sociaal gebeuren, maar dit jaar was extra bijzonder. Tijdens het klussen hebben we spontaan besloten om lid te worden van de vereniging. Dit jaar dus groenten uit eigen tuin!"