Afsluiting Generaal Maczekplein tijdens Avondvierdaagse Stadskanaal

31 mei

De avondvierdaagse van Stadskanaal staat weer voor de deur. De start- en eindlocatie is net als eerdere jaren op het Generaal Maczekplein. In de afgelopen jaren gold er een parkeerverbod vanaf 17.00 uur op de dagen dat er werd gelopen. Dit jaar geldt er op het plein een inrijverbod voor de volledige loopdagen (4 juni tot en met 7 juni).

Afsluiting Generaal Maczekplein

Afsluiting Generaal Maczekplein

Vorig jaar bleek namelijk dat er bij de start van de avondvierdaagse nog veel auto’s op de parkeerplaats stonden. Juist op het moment dat de kinderen zich verzamelden, vertrokken veel bestuurders alsnog van de parkeerplaats waardoor ze zich in sommige gevallen door de verzamelende menigte moesten bewegen. Dit is niet wenselijk en daarom is er vanwege de veiligheid besloten om dit jaar een algeheel inrijverbod in te stellen voor de duur van het evenement.

Parkeren

Van 4 tot en met 7 juni is het dus niet mogelijk om uw auto te parkeren op het Generaal Maczekplein. Deze locatie wordt met dranghekken afgesloten. Het Generaal Maczekplein is een grote locatie voor lang parkeren die veel gebruikt wordt door mensen die in de omgeving werken of mensen die de Albert Heijn/het centrum bezoeken. In plaats daarvan kunt u tijdens deze dagen lang parkeren op de volgende parkeerplaatsen:

1. Het Gandhiplein (achterkant van de Albert Heijn)

2. Het Geert Teisplein

3. Het Lilienthalplein

Normaal gesproken van het Lilienthalplein binnen de blauwe parkeerschijfzone van het centrum van Stadskanaal. Tijdens de Avondvierdaagse geldt de maximale parkeerduur op dit plein niet. U kunt dus ook op dat plein voor langere tijd uw auto parkeren.

Einde afzetting

Nadat het evenemententerrein op 7 juni is opgeruimd, vervalt het inrijverbod. 7 juni ’s avonds kan er dus weer geparkeerd worden op het plein. 

Vragen 

Heeft u nog vragen over de tijdelijke afsluiting van het Generaal Maczekplein? Dan kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar 0599 631 631 of door een e-mail te sturen naar gemeente@stadskanaal.nl.