Hagen, Vogelwijk en Borgen

De Hagen

De wijk De Hagen ligt direct aan het centrum van Stadskanaal. De wijk is ontstaan in de jaren zeventig en wordt doorsneden door een strook met water en groen. Het is een kindvriendelijke wijk met veel speelvoorzieningen en is een echte woonwijk. In de wijk staat het nieuwe kindcentrum ‘Acaciahof’ waarin twee scholen, een peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang zijn ondergebracht.

Over De Hagen

Aantal bewoners: ongeveer 1250
Aantal huishoudens: ongeveer 600
Wijkcoördinator: Aafke Riepma
Wijkraad: er is geen bewonersvertegenwoordiging

De Vogelwijk

De Vogelwijk is een kindvriendelijke wijk, met veel twee-onder-één-kap woningen, maar ook vrijstaande woningen. De wijk ligt ten zuidoosten van Stadskanaal, naast het Pagedal. Het hart van de wijk wordt gevormd door een langgerekte waterpartij met veel groen. De woningen zijn in de vorm van hofjes gebouwd waardoor er weinig doorgaand verkeer is. Kinderen kunnen in de Vogelwijk veilig spelen. De Vogelwijk kent geen voorzieningen zoals winkels en scholen. De wijk is echter goed ontsloten waardoor je op de fiets in tien minuten in het centrum bent. In de nabij gelegen wijk De Hagen zijn twee basisscholen.

De Borgen

De Borgen is een ruim opgezette groene woonwijk met vrijstaande koopwoningen aan de rand van Stadskanaal. De Borgen kent geen voorzieningen zoals winkels en scholen. Daarvoor zijn de bewoners aangewezen op de nabijgelegen wijken en het centrum van Stadskanaal. De (fiets)verbindingen zijn prima en men is binnen tien minuten in het centrum. Aan de rand van de wijk is een groot volkstuinencomplex. De Borgen ligt aan recreatiegebied Het Pagedal. Het Pagedal heeft een kano-, surf- en recreatievijver met veel wandel- en fietsroutes.

Over Vogelwijk / Borgen

De Vogelwijk en De Borgen worden statistisch als één wijk gezien.

Aantal bewoners: ongeveer 2425
Aantal huishoudens: ongeveer 1090 
Wijkcoördinator: Aafke Riepma
Wijkraad: er is geen bewonersvertegenwoordiging