Stemmen per brief

Voor mensen van 70 jaar en ouder is het mogelijk om te stemmen per brief. U ontvangt hiervoor twee keer post van ons. Uiterlijk 3 maart ontvangt u een envelop met daarin de stempas. Met deze stempas kunt u uw stem uitbrengen in het stemlokaal, of iemand machtigen om uw stem voor u uit te brengen, of uw stem per brief uitbrengen.

Documenten om per brief te stemmen

Uiterlijk 11 maart ontvangt u een tweede envelop met een briefstembiljet, een envelop voor het briefstembiljet, een retourenvelop en een stapsgewijze uitleg over het briefstemmen. Hiermee kunt u uw stem bij deze Tweede Kamerverkiezing dus ook per brief uitbrengen. De bedoeling is dat u uw briefstem terugstuurt in de meegeleverde retourenvelop. Eventueel kunt u uw briefstem ook afgeven bij het inleverpunt in het gemeentehuis. De briefstem moet uiterlijk woensdag 17 maart 2021 om 21.00 uur zijn ontvangen. Wij adviseren u om uw briefstem op tijd naar ons terug te sturen.

Openingstijden inleverpunt gemeentehuis:

  • Vanaf 10 tot en met 16 maart op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur
  • Op woensdag 17 maart van 7.30 tot 21.00 uur

Video: Hoe werkt briefstemmen

In het filmpje ziet u hoe u uw stem per brief kunt uitbrengen.

Telefonische informatielijn

Bent u 70+er en heeft u vragen over het stemmen per brief? Dan kunt u ook bellen met de telefonische informatielijn van de Rijksoverheid door te bellen naar (0800) 1351. De informatielijn is 7 dagen per week van 8.00 tot 20.00 uur bereikbaar.