Witte Olifanten VII

25 september 2020
14.00 - 17.00 uur

De tentoonstelling Witte Olifanten VII, met keramisch werk en schilderijen van Alida Everts gaat de laatste maand in. De kunstenares is aanwezig voor uitleg over haar werk en werkwijze. Haar werk vormt een ode aan de planten- en bloemenwereld. Ze toont zowel bloemstillevens als grote en kleinere assemblages van bloemen en planten in keramiek, van ruw aardewerk tot verfijnde geglazuurde objecten.

Op zondag 6 september is het Streekhistorisch Centrum open om te bezoeken. Gedurende de maanden mei tot oktober is het museum namelijk niet elk weekend, maar naast de doordeweekse dagen alleen de eerste zondag van de maand geopend.

Uiteraard is in het hoofdgebouw van het Streekhistorisch Centrum ook de vaste tentoonstelling met een introductiefilm over de ontwikkeling van de Kanaalstreek van veenmoeras tot moderne woonplaats te zien.

Behalve deze zondag van 14.00 tot 17.00 uur is het SHC door de week geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00-17.00 uur. Witte Olifanten VII is nog te zien tot en met vrijdag 25 september.

Het SHC volgt de regels van het RIVM m.b.t. het corona-virus. Dat betekent dat bezoekers wordt gevraagd naar de contactgegevens, de handen bij binnenkomst te ontsmetten, er een max. hoeveelheid bezoek tegelijk wordt binnengelaten. Reserveren is niet persé nodig maar kan wel via de website

www.streekhistorischcentrum.nl. 

 

Plaats:       Streekhistorisch Centrum, Ceresstraat 2 (naast de watertoren) te Stadskanaal

Entree:       € 3,50, kinderen en donateurs gratis.

Foto:  Siebe Hansma

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://stadskanaal.nl/ontdek-de-gemeente/evenementen/evenement/witte-olifanten-vii