Expositie Leny Vonk

15 november 2019
08.00 - 12.00 uur
Gemeentehuis

"Exposeren doe ik om te horen wat anderen van mijn werk vinden."

Tot en met 6 december is in het gemeentehuis de expositite te zien van Leny Vonk. Geboren in de Noordoostpolder, sinds 1991 wonend in Nieuw-Buinen.

Leny verteld "Vanaf 1997 volgde ik schilderlessen bij de Stadskanaalster kunstschilder Henk van Klinken. Na zijn overlijden ben ik op zoek gegaan naar een schilderomgeving waar ik me in herkende. Die vond ik bij het schilder collectief  Exloo. Hier schilder ik sinds 2015 onder leiding van Willem Bleeker. Exposeren doe ik om te horen wat anderen van mijn werk vinden. De meeste exposities zijn daarom in openbare gebouwen, zoals in ziekenhuizen, verzorgingshuizen, bibliotheken etc.
Hier komen veel mensen die wel een mening over mijn werk hebben, maar nooit naar een galerie of echte expositie zouden gaan. Door het schilderen heb ik een andere kijk gekregen op mijn omgeving. Dit probeer ik in mijn schilderijen  te laten terugkomen. Ik gebruik verschillende technieken zoals acryl-, olie- en waterverf. Bij het aquarelleren verbaas ik me iedere keer weer over de rel die ontstaat tussen aqua en de verf. Onderwerpen zijn o.a. stillevens, huizen, kinderen en fantasie. Daarnaast werk ik nu ook wat meer abstract, omdat ik daarin mijn gevoel goed kwijt kan."

De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.stadskanaal.nl/ontdek-de-gemeente/evenementen/evenement/artikel/expositie-leny-vonk-445.html