Vrijheidsbomen bij alle 7 oorlogsmonumenten

12 april 2019
13.00 uur

Hang uw kaartje in één van de 7 Vrijheidsbomen. Vul de tekst 'Vrijheid is voor mij.... ' aan en hang uw idee over vrijheid in één van de bomen.

Vrijdag 12 april tot maandag 6 mei 2019

Van vrijdag 12 april tot maandag 6 mei staan er bij alle zeven oorlogsmonumenten Vrijheidsbomen.

Kinderen van groep 7 en 8 krijgen op 8 april een les over het  begrip 'vrijheid'. Ze krijgen ook een opdracht om de tekst 'Vrijheid is voor mij....' aan te vullen. U kunt ook deze tekst aanvullen en het kaartje met uw tekst in een vrijheidsboom hangen.

Over het educatieve project: Vrijheid is voor mij..
Eén van de projecten die binnen gastgemeente Stadskanaal plaats vindt, is een educatief project. Leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen krijgen een gastles over de betekenis van vrijheid. Ze gaan daarna aan de slag met het maken van een foto op een plek waar ze zich het meest vrij voelen. Op de foto staat  ‘Vrijheid is voor mij..’. Deze tekst vullen ze aan. Een selectie van deze foto’s en teksten van kinderen uit Stadskanaal zijn zondag 5 mei op het Bevrijdingsfestival in Groningen te zien.

Door de vrijheidsbomen op zeven plekken in onze gemeente te plaatsen krijgen alle inwoners, net als de kinderen, de mogelijkheid om hun idee over vrijheid op te schrijven.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://stadskanaal.nl/ontdek-de-gemeente/evenementen/evenement/artikel/detail/News/vrijheidsbomen-bij-alle-7-oorlogsmonumenten-252.html