In 2019 viert de gemeente Stadskanaal haar 50-jarig bestaan. Op 1-1-1969 is de gemeente ontstaan uit de samenvoeging van de gemeente Onstwedde en een gedeelte van de gemeente Wildervank. Dat wordt een jaar lang gevierd met activiteiten en evenementen.

 

Logo en huisstijl

Voor dit feestjaar is een speciale, feestelijke huisstijl ontwikkeld: ‘Stadskanaal is goud’. Goud staat voor het 50-jarig jubileum, de mooie momenten en de trotse inwoners. Maar het is ook het Gronings woord voor ‘goed’. En dat staat voor al het goede dat de gemeente te bieden heeft.

Voor de activiteiten en evenementen is een speciaal vignet ontwikkeld dat gebruikt wordt om de verschillende initiatieven te verbinden en de diversiteit van de activiteiten te benadrukken. Dit vignet stellen wij gratis beschikbaar. Daarnaast kunt u ook posters en banners in diverse formaten vrij downloaden.

 

Stadskanaal gastgemeente Vier 5 mei  

Onze gemeente is in dit jubileumjaar gastgemeente voor de provinciale stichting ‘Vier 5 mei’. Het thema is Open armen – evacuees. Hier zijn tijdens de oorlog vele evacuees opgevangen en voorzien van eten en onderdak. 

De bevrijding van Stadskanaal

Op 12 april 1945 is Stadskanaal bevrijd. Daarom ligt de focus tijdens Vier 5 mei in Stadskanaal op 12 april 2019. Er zijn verschillende activiteiten. Ons doel is daarbij om de inwoners van Stadskanaal de verhalen van ooggetuigen van de oorlog te laten vertellen, de vrijheid te vieren en ze bewust te maken hoe waardevol vrijheid is.

 

Vieren doe je samen!

Wij roepen u als inwoners op om het jubileumjaar te vieren. Om er een feestjaar van te maken en op 12 april de vrijheid te vieren ontvangen we graag ideeën van u via stakka50@stadskanaal.nl. Zet uw straat, buurt, vereniging, onderneming of organisatie in de spotlights door zelf activiteiten te organiseren en te laten zien waar u trots op bent. De gemeente kan u niet financieel ondersteunen, maar wel helpen met bijvoorbeeld materialen en publiciteit rondom uw activiteit. Ook kunnen we u voorzien van slingers om de plek waar de activiteit plaats vindt te versieren. We gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en willen er samen met u een mooi jaar van maken.

 

Evenementvergunning

Organiseert u een evenement? Dan heeft u misschien een vergunning nodig. Soms is een melding voldoende, bijvoorbeeld als het een activiteit of evenement betreft dat publiek toegankelijk is met minder dan 50 gasten. Wanneer u een activiteit of evenement organiseert die publiek toegankelijk is met meer dan 50 gasten, dan heeft u een evenementvergunning nodig. De handige checklist geeft aan of er een vergunning of melding nodig is.

Bezoek voor meer informatie over bijvoorbeeld ontheffing drank- en horecawet, melding doen van brandveiligheid, kosten voor een vergunning de pagina evenementvergunning op onze website.