Gehandicaptenparkeerkaart

Kunt u als bestuurder minder dan 100 meter aaneengesloten lopen met hulpmiddel, zoals een rollator? En zal die beperking meer dan 6 maanden duren? Of hebt u als passagier deze beperkingen én kunt u niet zelfstandig wachten totdat de bestuurder de auto heeft weggezet? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerkaart (GPK). Met deze parkeerkaart kunt u onder andere op gehandicaptenparkeerplaatsen parkeren.

Werkwijze

Voor het aanvragen van een gehandicaptenparkeerkaart kunt u langskomen op het gemeentehuis. Als u een GPK aanvraagt, wordt u medisch gekeurd. U moet van de kosten voor medische keuring €75,00 aan ons betalen. Als u een GPK krijgt toegewezen, dan krijgt u de kosten van de medische keuring van ons terug. Als u wordt afgewezen, zijn deze kosten van de medische keuring voor uw eigen rekening.

Voorwaarden

Parkeerkaart voor bestuurder
U kunt deze kaart aanvragen als u zelf niet meer dan 100 meter aaneengesloten kan lopen.

Parkeerkaart voor passagier
U kunt deze kaart aanvragen als u niet meer dan 100 meter aaneengesloten kan lopen en afhankelijk bent van de bestuurder.

Gecombineerde parkeerkaart voor passagier en bestuurder
Dit is een gecombineerde kaart die u zelf kunt gebruiken, maar ook voor uw bestuurder.

Parkeerkaart voor instellingen
Vervoert uw instelling mensen met een handicap? Dan kan het bestuur van de instelling een GPK voor instellingen aanvragen.

De parkeerkaart is maximaal vijf jaar geldig.