Schulden

Heeft u moeite om rond te komen? Bent u bang om in de schulden te raken en wilt u dat voorkomen? Of heeft u al te maken met aanmaningen van schuldeisers? Vraag dan om hulp, voordat de situatie uit de hand loopt.

Gemeentelijke Kredietbank (GKB)

De Gemeentelijke Kredietbank (GKB) in Assen voert de schuldhulpverlening uit voor de gemeente Stadskanaal. Bij de Gemeentelijke Kredietbank krijgt u gratis, vrijblijvend advies op het gebied van uw geldzaken. U krijgt praktische informatie en advies om te leren rondkomen van minder geld en zo ernstige financiële problemen te voorkomen.

Contact & spreekuur

U kunt op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur telefonisch contact opnemen met de Gemeentelijke Kredietbank via (0592) 366 099. Liever langskomen? Op maandagochtend is er spreekuur in het gemeentehuis van 9.00 tot 12.00 uur. Op woensdagochtend is er spreekuur bij Welstad van 9.00 tot 11.00 uur. U kunt binnenlopen zonder afspraak.

Wilt u liever dat iemand van de GKB contact met u opneemt. Dan kunt u het aanmeldformulier op de website van de GKB invullen via het digitaal loket.
De GKB belt u dan binnen zeven werkdagen voor een afspraak voor het bespreken van uw geldzaken.
Deze afspraak kan bij u thuis plaatsvinden.

Wat kunt u zelf doen?

Zoek op internet naar tips en een handig stappenplan om zelf uw financiële problemen aan te pakken. Deze vindt u bijvoorbeeld op www.zelfjeschuldenregelen.nl. Ga na of u recht heeft op toeslagen van de Belastingdienst.

En heeft u geen schulden, maar wel financiële zorgen? Met het gratis, online persoonlijk budgetadvies van het NIBUD kunt u snel zien of uw zorgen terecht zijn.