Omgevingsvergunning

De vergunningen voor bouwen, wonen, monumenten, ruimte, natuur en milieu zijn samengevoegd in de omgevingsvergunning. Denk bijvoorbeeld aan de bouwvergunning, sloopvergunning, milieuvergunning, inritvergunning en kapvergunning. U kunt zo verschillende vergunningen in 1x regelen. Er is nog maar één aanvraag en één procedure.

Omgevingsvergunning nodig?

Weet u niet zeker of een omgevingsvergunning nodig is of u een melding moet doen? Doe dan eerst een vergunningcheck via het Omgevingsloket

Heeft u nog vragen dan kunt u ons bellen via (0599) 631 631. Bij uitgebreide vragen kan het zijn dat wij u vragen om langs te komen.

Aanvragen

Een omgevingsvergunning vraagt u aan via het Omgevingsloket. U moet dan inloggen met DigiD.

Kosten

De kosten voor een omgevingsvergunning zijn afhankelijk van de (bouw)activiteit. Op de pagina kosten omgevingsvergunning vindt u een overzicht van de kosten. Ook als uw aanvraag wordt afgewezen, moeten de aanvraagkosten worden betaald.

Bekendmaking omgevingsvergunningen

De gemeente Stadskanaal publiceert de officiële bekendmakingen en mededelingen zoals omgevingsvergunningen digitaal op www.overheid.nl . Op onze speciale pagina bekendmakingen vindt u meer informatie.