Trouwen / geregistreerd partnerschap

Bent u van plan te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan? Meld dit dan bij de gemeente waar het huwelijk / geregistreerd partnerschap wordt voltrokken.

Werkwijze

U kunt het melden van uw voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap schriftelijk doen door het meldingsformulier in te vullen en naar ons op te sturen.

Langskomen tijdens de openingstijden van burgerzaken kan ook. U en uw partner komen samen naar het gemeentehuis om melding van huwelijk of aangifte van partnerschapregistratie te doen.

Voorwaarden

De melding van uw voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap doet u minimaal twee weken tot maximaal één jaar voor de huwelijks- / partnerschapsdatum. De melding doet u in de gemeente waar het huwelijk wordt gesloten of waar het partnerschap wordt geregistreerd.

Meenemen

• Een geldig legitimatiebewijs van u en uw partner
  • Kopieën van paspoort of identiteitskaart van uw getuigen