Week van de Pleegzorg

4 november

Van woensdag 30 oktober tot en met woensdag 6 november is de Week van de Pleegzorg. Het doel van deze week is om de aandacht te vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. In de Week van de Pleegzorg worden overal in Nederland wervingsacties georganiseerd. Daarnaast zetten de gemeenten pleegouders in het zonnetje en bedanken hen voor hun inzet.

 

In de provincie Groningen werken de organisaties die pleegzorg aanbieden actief samen aan deze actieweek. Elker Jeugdhulp & onderwijs, Leger de Heils en William Schrikker Pleegzorg organiseren informatieavonden voor geïnteresseerden. Samen met Stichting Pleegwijzer en een aantal gemeenten zijn koffiemomenten gepland voor pleegouders. Om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Pleegouders gezocht

In de provincie Groningen zorgen ruim 500 pleegouders nu samen voor meer dan 600 pleegkinderen. Toch is er nog steeds een tekort aan pleegouders. Daarom worden er in de Week van de Pleegzorg in de hele provincie informatieavonden georganiseerd. Tijdens deze avond vertellen medewerkers over de verschillende pleegzorgvormen, de begeleiding die pleegouders krijgen en over waar je op voorbereid moet zijn als pleegouder. Ook schuift er een pleegouder aan die uit eigen ervaring vertelt. De informatieavonden zijn gratis en geheel vrijblijvend. In onze gemeente is er een informatieavond op dinsdag 5 november om 20:00 uur in het gemeentehuis.

Op www.elker.nl/weekvandepleegzorg staan alle data en locaties.

Waardering voor pleegouders

De Groninger gemeenten zetten pleegouders in het zonnetje tijdens de Week van de Pleegzorg. Lokale bestuurders en beleidsmedewerkers gaan graag met pleegouders in gesprek om van hen zelf te horen hoe het is om pleegouder te zijn, wat er mooi aan is en wat de uitdagingen zijn. Wethouder Johan Hamster bezoekt de koffiegroep van pleegouders op donderdag 31 oktober om 9:30 uur.

Pleegzorg in Nederland

Een pleeggezin is het beste alternatief voor kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen opgroeien. Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. In de Week van de Pleegzorg is de aftrap van de campagne Openjewereld.nu van Pleegzorg Nederland. Meer informatie over pleegzorg is te vinden op www.elkerpleegzorg.nl en vanaf 30 oktober op www.openjewereld.nu.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://stadskanaal.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/artikel/week-van-de-pleegzorg-407.html