Wat hebben jongeren in de gemeente Stadskanaal nodig?

25 november

De gemeente Stadskanaal start in samenwerking met onderzoeksbureau Markteffect een peilend onderzoek onder jongeren. Jongeren kiezen er vaak voor om elders te gaan studeren of werken, ondanks alles wat Stadskanaal te bieden heeft. Is dit een bewuste keuze of voelen jongeren zich gedwongen om te vertrekken? Met de enquête probeert de gemeente erachter te komen wat jongeren nodig hebben om in Stadskanaal te blijven. De resultaten dienen als basis voor het jongerencongres dat de gemeente Stadskanaal op 30 januari 2020 organiseert. Het onderzoekbureau is gisteren begonnen op Noorderpoort. Jongeren kregen daarnaast deze week een brief van de gemeente.

Froukje de Jonge: “Het is voor ons enorm belangrijk om erachter te komen wat jongeren in Stadskanaal houdt en wat ze nodig hebben voor een fijne leefomgeving. En dat is ook direct ons doel van het congres. We gaan met veel partijen concrete en praktische ideeën bedenken om het voor jongeren aantrekkelijker te maken om in Stadskanaal te blijven.”

 

Ook de Nationale Ombudsman, Reinier van Zutphen, is aanwezig op het congres. Eerder dit jaar was hij op bezoek in Stadskanaal, hij schrok enorm van de gevolgen van de krimp in deze regio. Hij beloofde om terug te komen om te kijken wat hij voor de regio kan betekenen. Met de ideeën kan hij aan de slag.

Ben je tussen de 17 en 30 jaar? Vul het onderzoek in via ww.stadskanaal.nl/onderzoek of de QR-code.

Update: in de verzonden brieven ontbreekt de QR-code, onze excuses voor het ongemak

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://stadskanaal.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/artikel/wat-hebben-jongeren-in-de-gemeente-stadskanaal-nodig-451.html