Uitdeelactie mondkapjes ‘kap d’r veur’

26 juni

Op dinsdag 30 juni tussen 15.30 – 16.30 uur deelt wethouder Goziena Brongers mondkapjes uit bij het busstation in Stadskanaal. Dit doet ze om aandacht te vragen voor de fietskluizen die bij het busstation staan om veilig fietsen te stallen, voordat reizigers overstappen op de bus.

Mondkapje met tekst "Kap d'r veur" vastgebonden aan vlaggenpaal met op achtergrond de fietskluizen

Fietskluizen

Komt u met de fiets naar het busstation? Dan kunt u nu veilig uw fiets stallen in de fietskluis. In de kluis zit ook een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Hoe gebruikt u de kluis?

  • Download de Fietskluizen-app (via de app store)
  • Reserveer en betaal via de app

Het stallen van uw fiets kost 5 cent per uur. Voor een hele dag betaalt u maximaal 75 cent. Wilt u meer weten over de fietskluizen? Kijk dan op www.reisviahub.nl.

 

Uitdeelactie

Om u te informeren over de fietskluizen en het veilig stallen van u fiets deelt de wethouder ‘kap d’r veur’ mondkapjes uit. Deze zijn aangeboden door de Veiligheidsregio Groningen en kennen inmiddels provinciale bekendheid door de pakkende Groningse tekst.

Zo kan iedereen veilig op reis; met een mondkapje en de fiets veilig gestald in de fietskluis. Wethouder Goziena Brongers: “Door de fietskluizen op het busstation wordt het busstation een nog betere schakel voor reizigers om gemakkelijk over te stappen van het ene naar het andere vervoermiddel.”

 

HUB

Het busstation Stadskanaal is een zogenaamde HUB. Dit is een schakel in de reis van deur tot deur waar reizigers kunnen overstappen van het ene naar het andere vervoermiddel en waar zij op een prettige manier even kunnen wachten. Extra voorzieningen zoals fietskluizen maken het station tot een aangename plek.