Theater, de Rode Loper en Streekhistorisch centrum kleuren oranje

24 november

Theater Geert Teis, de Rode Loper en het Streekhistorisch Centrum zijn van donderdag 25 november tot en met vrijdag 10 december ’s avonds en ’s nachts oranje verlicht. Dit is onderdeel van de campagne Orange the World. Hiermee vragen wij aandacht voor het probleem van geweld tegen vrouwen en meisjes. Een probleem dat wereldwijd voorkomt, zo ook in onze gemeente. Doordat we in coronatijd veel thuis zaten is het geweld tegen vrouwen en meisjes zelfs toegenomen.

logo orange the world

Thema Preventie

Het thema van dit jaar is Preventie. Het gaat hierbij om signalering, melding en hulpverlening. Deze zaken zijn heel belangrijk om geweld te stoppen. Maar tien procent van de vrouwen en meisjes die met geweld te maken krijgt, meldt dit ook daadwerkelijk meldt bij een instantie. Signaleren en melden is een taak van ons allemaal. Iedereen kan bijdragen: professionals, bedrijven, overheden, maar ook u. Om het aantal meldingen te verhogen en meer informatie te geven is de website geweldtegenvrouwenmelden.nl gelanceerd.

Oranje

Het oranje uitlichten van een bekend gebouw of ander object vanaf 25 november is een vast onderdeel van de campagne Orange the World. Het theater en de brug kleuren op initiatief van de gemeente oranje. Op verzoek van de Soroptimistclub De Veenkoloniën kleurt ook het Streekhistorisch Centrum oranje. De kleur oranje staat voor het aanbreken van een hoopvolle toekomst. Een toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. Internationaal kleurden eerder bijvoorbeeld Times Square en de Niagara Falls al oranje.