Stadskanaal werkt samen met Meld Misdaad Anoniem

23 november

De gemeente Stadskanaal heeft, net als de gemeenten Oldambt en Westerwolde, een samenwerkingsovereenkomst met Meld Misdaad Anoniem (M.) getekend. Dat betekent dat de gemeenten voortaan bericht krijgen als een inwoner anoniem een melding doet bij M.

 

Een melding via M. werd tot op heden alleen doorgestuurd naar de politie. Maar nu krijgt ook de eigen gemeente de melding. Door deze samenwerking kan criminaliteit sneller en beter worden aangepakt.

Een melding doen is altijd anoniem


Meld Misdaad Anoniem is geen onderdeel van de politie. Inwoners kunnen een melding doen over bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude en onverklaarbaar vermogen. De anonimiteit van de melder staat hierbij altijd centraal. Burgemeester Klaas Sloots: “Het is altijd het beste om rechtstreeks naar de politie te gaan met informatie over criminele activiteiten. Maar dat is niet altijd makkelijk. Bijvoorbeeld door angst voor wraak of omdat iemand de dader kent. Via M. komt de informatie bij de politie en gemeente terecht. De melder blijft zelf altijd anoniem.”

Hoe kunt u iets melden bij M.?


M. is zeven dagen per week telefonisch bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur. In weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook op elk moment via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl/melden.