Stadskanaal trots op voordracht Hamster als gedeputeerde

12 januari

Wethouder Johan Hamster is door zijn partij, de ChristenUnie, voorgedragen als lid van de Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen. Daarmee is Hamster beoogd opvolger van Henk Staghouwer. Burgemeester Klaas Sloots: “Johan is een erg deskundig en toegankelijk bestuurder. Hij is een aanwinst voor de provincie Groningen. Namens het college wensen we Johan veel succes!” De benoeming van Johan Hamster als gedeputeerde is op woensdag 26 januari 2022.

Johan Hamster

Johan Hamster

Hamster is vanaf 2010 wethouder bij onze gemeente. Vanaf 2018 is hij daarnaast ook eerste locoburgemeester. In zijn periode als wethouder heeft hij zich onder andere erg hard gemaakt voor de kwetsbare financiële situatie van gemeenten, veroorzaakt door de tekorten in de jeugdzorg. In 2020 is hij door Binnenlands Bestuur gekozen tot beste Lokale Bestuurder van 2020. Stemmers prezen Hamster om de manier waarop hij samenwerkt in de regio en zich inzet voor kansarmen in de samenleving.

Wethouder Goziena Brongers: “Wij gaan Johan missen, als collega én als gewaardeerd lid van ons college. Uiteraard zijn we erg blij voor hem en gunnen we Johan van harte deze prachtige kans!”

De ChristenUnie heeft besloten om de wethouderspost tot de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 niet in te vullen. Tot die tijd verdelen de huidige collegeleden de taken uit de portefeuille van wethouder Hamster.