Snoei en kap werkzaamheden voorjaar 2021

1 februari

De winter is nog in het land, maar voor het onderhoud van het groen in onze gemeente zijn we alweer aan de slag met de jaarlijkse snoeiwerkzaamheden.

Takkenschaar mnet blauw handvat die een tak doorknipt

Ook zullen er enkele bomen gekapt moeten worden omdat ze ziek zijn of niet zonder problemen tot volwasdom uit kunnen groeien. Daar waar mogelijk vindt herplant van bomen plaats. De werkzaamheden zijn afgelopen week gestart en de bedoeling is om dit voorjaar alles gesnoeid en gekapt te hebben. Uiteraard zijn de aannemers afhankelijk van het weer. Mochten de snoei- en kapwerkzaamheden niet klaar zijn in het voorjaar, dan gaan ze in het najaar verder met de werkzaamheden.

Elk jaar worden snoeiwerkzaamheden uitgevoerd om het groen in de gemeente mooi en vitaal te houden. Voor dit onderhoud geeft de gemeente lokale aannemers de opdracht om de werkzaamheden uit te voeren.

 

Ook in uw buurt

In uw wijk of buurt komen ook medewerkers langs om het groen bij te werken. Het kan zijn dat u enige overlast ervaart, omdat ze meestal gebruik maken van motorkettingzagen en takken versnipperaars. De aannemer zorgt ervoor dat de overlast tot een minimum wordt beperkt.