Snelle inzameling is winst voor iedereen

12 april

Als de afvalinzamelaars van SUEZ snel kunnen doorwerken, dan wordt ook uw container op tijd geleegd. Helpt u de inzamelaar een handje mee? Zo doet u dat.

Gewicht container

Regelmatig heeft SUEZ moeilijkheden met te zware containers (zwaarder dan 75 kilo). Dit is een probleem, want dan kunnen de liftarmen de containers niet tillen. Containers die te zwaar zijn kunnen bovendien in de vrachtwagen vallen. We zien dit vaak bij de groene container, er zit dan te veel zand in. Dit zorgt voor vertraging tijdens de ophaaldagen. Snoei- en maaiafval kan gewoon in de GFT-bak, dit geeft geen problemen.

 

Op tijd en netjes aan de weg is op tijd geleegd

Help de inzamelaar mee door uw container voor 7.30 uur ’s ochtends aan de weg te zetten. Kijk ook direct naar waar u de container neerzet. U voorkomt vertraging door uw container niet achter geparkeerde auto’s te zetten en 30 centimeter afstand houdt tot andere containers. 


Afvalinzameling tijdens de feestdagen

De komende tijd zijn er veel feestdagen. Op feestdagen wordt afval niet opgehaald en ook het afvalbrengstation is dan niet open.

Op Koningsdag (dinsdag 27 april) wordt uw afval niet opgehaald. In plaats daarvan halen we uw PMD en GFT afval op 24 april op.


Donderdag 13 mei is het Hemelvaartsdag. Ook dan vindt er geen inzameling plaats. Op zaterdag 15 mei halen we uw PMD en GFT afval op.


Daarnaast is het op 24 mei Tweede Pinksterdag. Deze ophaaldag komt ook te vervallen, we halen dit in op zaterdag 29 mei. Het gaat ook hier om PMD en GFT afval.


Via de afvalwijzer app krijgt u een bericht als uw ophaaldag komt te vervallen door de feestdagen. U ziet dan direct wat de inhaaldag is. Download de app via de App Store of Google Play.

 

Afvalbrengstation

Het afvalbrengstation is op feestdagen gesloten. Dit gaat om: Koningsdag (27 april), Hemelvaartsdag (13 mei), Tweede Pinksterdag (24 mei).
Op 5 mei is het afvalbrengstation wel geopend.

Wilt u voorkomen dat u moet wachten bij het afvalbrengstation? Dat kan! Sorteer uw afval van tevoren. U kunt dan gemakkelijker en sneller uw afval bij het brengstation aanbieden.