Sint komt digitaal in Stadskanaal

12 november

Vanwege de Corona-maatregelen gaat de traditionele Sinterklaasintocht dit jaar niet door. Maar dat betekent niet dat Sinterklaas dit jaar Stadskanaal overslaat. Op zaterdag 14 november is de Sint om 16.30 uur live te zien via internet met een Sinterklaasquiz waar alle kinderen in de basisschoolleeftijd aan mee kunnen doen.

Sinterklaas achter een laptop

Op initiatief van Centrum Stadskanaal komt Sinterklaas samen met ReporterPiet en SidekickPiet bij alle kinderen thuis via het internet. Tijdens een speciale uitzending die om 16.30 uur begint zal Sinterklaas de kinderen toespreken en bijpraten.

Daarnaast kunnen alle kinderen meedoen aan de speciale online Sinterklaasquiz. Er zijn tientallen mooie prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door de Centrumwinkeliers.  Tijdens een speciale uitzending zal Sinterklaas de kinderen toespreken en bijpraten. Daarna begint de quiz. De vragen worden gesteld door de Pieten die in het centrum van Stadskanaal zijn geweest. Het zijn leuke, grappige en soms pittige vragen. Ondernemers uit het centrum van Stadskanaal hebben tientallen mooie prijzen beschikbaar gesteld, zodat alle kinderen toch een echt Sinterklaasfeest beleven.

Doe je mee?

Zit je op de basisschool? Doe dan ook mee met de Sinterklaasquiz. Vanaf 16:30 uur kun je inloggen via www.vandebond.nl/sinterklaas. De quiz wordt gespeeld met het programma Kahoot.  Als je met een tablet of telefoon speelt, kun je het beste van tevoren de Kahoot-app downloaden.