Opening 'Week van de liefde'

7 februari

Maandagochtend om 8.30 uur is in het gemeentehuis de opening van de Week van de liefde die van 10 tot en met 14 februari duurt. Vrijdag 14 februari is het natuurlijk Valentijnsdag: de dag van de liefde! Het thema is ‘Je Valentijn kies je zelf!’. Ieder mens is uniek. En iedereen kiest zelf de Valentijn. In deze week van de liefde wordt er op verschillende scholen in het voortgezet onderwijs aandacht besteed aan seksuele diversiteit.

Leerlingen van het Noorderpoort en Ubbo Emmius gaan met elkaar in gesprek in de veilige omgeving van het klaslokaal over seksuele diversiteit. Middelbare scholen hebben een grote rol in ‘goed burgerschap’. Het Noorderpoort en Ubbo Emmius staan open voor iedereen ongeacht levensbeschouwing, seksuele voorkeur of opvatting. Daarom gaan leerlingen in de week van Valentijn door het goede gesprek op de scholen markeren dat er een beweging in gang is gezet: Je Valentijn kies je zelf!

Programma opening maandag 10 februari

  • 08.30 uur           Hijsen regenboogvlag door burgemeester + leerling mbo + woord van Burgemeester Froukje de Jonge waarom we dit doen.
  • 08.45 uur           Verzamelen in kantine + koffie / thee en iets lekkers.
  • 09.00 uur           Symbolisch ondertekenen van een lokaal actieplan in het kader van het Regenboogconvenant.
  • 09.05 uur           Gelegenheid tot napraten met koffie en thee
  • 09.30 uur            Einde.

Activiteiten Valentijnsdag

Op vrijdag 14 februari delen leerlingen op het Noorderpoort rozen uit met een regenboogkaart. Vrijdagmiddag 14 februari zal ook het jongerenwerk (Welstad) extra aandacht besteden aan Valentijnsdag met het thema:  ‘Je Valentijn kies je zelf’. LHBTI Veenkoloniën Westerwolde zal aanwezig zijn met informatie en beschikbaar zijn voor vragen. In De Kwinne die vanaf 13:00 uur geopend is, zijn hapjes en drankjes. Vanaf 15.00 uur kunt u meedoen aan de pubquiz!

U bent van harte welkom bij de opening en alle activiteiten!

Meer informatie over het Regenboogconvenant?

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.stadskanaal.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/artikel/opening-week-van-de-liefde-523.html