Opening Renne Eiland

3 juni

Op woensdag 2 juni heeft wethouder Goziena Brongers, samen met één van de deelnemers van de dagbesteding, het Renne Eiland geopend. Het Renne Eiland is een voortzetting van het kunstproject rondom de Renne flat.

openingshandeling Renne eiland

Vorig jaar werd er door een groep kunstenaars in en rond de inmiddels gesloopte Renne flat een pop-up galerie met beeldende kunst, theater en poëzie georganiseerd. Het bosje naast de flat werd omgetoverd tot een beeldentuin; het Renne Eiland. Hierin werden door diverse kunstenaars, buurtbewoners en buurtorganisaties stukken geplaatst.

Kunst als verbinding

Dagbesteding Aan ‘t Knoal gaat het kunstproject, met toestemming van de gemeente, voortzetten en het Renne Eiland voorzien van nieuwe kunst. Kunst gemaakt door de deelnemers van de dagbesteding, om zo iedereen op een positieve manier mee te laten doen in de maatschappij. Aan ’t Knoal zet zich zo in voor het verbinden van jongeren en ouderen, mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en mensen met psychische problemen. Bovendien wil men gaan samenwerken met scholen, scouting, andere dagbestedingscentra en buurtgroepen om samen kunst te gaan maken. Er is al een begin gemaakt. vanaf 1 mei wordt er samengewerkt met dagbesteding Zorg in Hout in Mussel. Met Work4You zijn afspraken gemaakt voor het groenonderhoud zodat de wandelpaden goed begaanbaar blijven.

Plannen voor de toekomst

Dagbesteding Aan ’t Knoal heeft nog meer plannen om kunst laagdrempelig en toegankelijk te maken voor iedereen. Zo hoopt ze dat het Renne Eiland na dit jaar wordt voortgezet door een andere partij om vervolgens in Musselkanaal een nieuw kunstproject te starten.
Uiteindelijk wil men de verschillende initiatieven verbinden met een kunstroute. Langs de route kunnen toeristen en kunstliefhebbers niet alleen kunst bekijken, maar ook bij diverse horecagelegenheden en winkeltjes van dagbestedingscentra terecht. Op deze manier wil Aan ’t Knoal het toerisme versterken en mensen met een beperking verbinden met de maatschappij.