Opening Kiss & Ride zone MFA De Schakel

1 november

Wethouder Goziena Brongers heeft vanochtend, samen met de kinderen van groep 5 en 6 van OBS De Badde, de nieuwe Kiss and Ride zone geopend bij de nieuwe MFA De Schakel in Cereswijk. Dit deed ze samen met de twee makers van de borden: Luca Wijnands en Milan Seggers. Wethouder Brongers: “Het is erg belangrijk dat kinderen veilig van en naar school kunnen komen. Bij deze zone blijven ouders achter het stuur zitten en rijden ze na het afzetten van hun kind direct door. Dit voorkomt onnodig parkeren en gevaarlijke situaties voor De Schakel, ook voor de kinderen die lopend of op de fiets komen."

Kiss & Ride zone

De Kiss & Ride zone komt uit het Engels en betekent letterlijk ‘kussen en rijden’, en wordt in het Gronings ook wel “Smok en vot zone” genoemd. De ouders laten na het geven van een kus hun kind veilig uitstappen aan de kant van de stoep en rijden daarna direct weer weg. Zo voorkomen we onnodig verkeer bij de basisschool, en creëren we een veiligere omgeving voor kinderen die komen lopen of fietsen. Daarmee willen we kinderen aanmoedigen om vaker naar school te lopen of te fietsen. De Kiss & Ride zone aan de Ceresstraat geldt tussen 8:15-8:45 uur en 13:45–14:15 uur. Buiten deze tijden kan men hier gewoon parkeren.

Veilig naar school

De Kiss & Ride zone is onderdeel van het veilig verkeersplan voor MFA Cereswijk. Hierin staan tien spelregels die gemaakt zijn om te zorgen voor een veilige verkeerssituatie voor alle bezoekers en kinderen van de school en de peuterspeelzaal. Deze spelregels zijn niet alleen voor automobilisten, maar juist ook voor voetgangers en fietsers. Zo is er voor fietsers die hun kind komen halen of brengen een speciale wachtruimte aan het schoolplein. Voor de bezoekers die te voet komen is een voetgangersoversteekplaats gemaakt vlak voor de ingang van De Schakel.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://stadskanaal.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/artikel/opening-kiss-ride-zone-mfa-de-schakel-427.html