Opbrengst Nationale Recycleweek voor Voedselbank

5 november

Hartelijk dank voor het inleveren van uw E-waste (afgedankte elektrische en elektronische apparaten) tijdens de Nationale Recycleweek. Tijdens de Nationale Recycleweek, Heel Noord Nederland Recyclet vroegen de deelnemende gemeenten extra aandacht voor het belang van het inleveren van E-waste (afgedankte elektrische en elektronische apparaten).

U heeft uw best gedaan om zoveel mogelijk e-waste in te leveren. Hierdoor heeft onze gemeente een cheque kunnen overhandigen aan de Voedselbank. Naast duurzaamheid heeft het inleveren van E-waste tijdens de Nationale recycleweek ook een maatschappelijk belang.

 

Belang inleveren E-waste

De elektrische apparaten bevatten belangrijke grondstoffen. Als u ze inlevert bij de Wedeka Kringloop kunnen we de apparaten recyclen en de grondstoffen inzetten voor een nieuw product. Gebeurt dat niet? Dan hebben we straks een tekort aan grondstoffen.

 

Voedselbank

Daarnaast heeft u ook een lokaal goed doel gesteund door tijdens de actieweek uw E-waste in te leveren. De Voedselbank is hier blij mee. Zij gaan met dit geld zorgen dat kinderen niet zonder een ontbijt naar school hoeven. Ieder huishouden krijgt nu iedere week meer brood, broodbeleg, een doosje eieren en houdbare melk mee. Het geld van de cheque gaan ze gebruiken voor de aankoop van eieren en houdbare melk.

 

Blijft u meehelpen uw afval te scheiden? Samen goed bezig!

 

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.stadskanaal.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/artikel/opbrengst-nationale-recycleweek-voor-voedselbank-430.html