‘Onze’ wethouder is Beste Bestuurder van Nederland

4 februari

Fantastisch nieuws voor onze wethouder Johan Hamster. Zojuist is bekendgemaakt dat hij de beste bestuurder van 2020 is geworden! Dit gebeurde op het jaarlijkse event van Binnenlands Bestuur, Kompas editie 2021. Johan Hamster is de opvolger van Ahmed Aboutaleb. Deze burgemeester van Rotterdam kondigde vanmiddag op het event in zijn speech de nieuwe winnaar aan. Omdat Binnenlands Bestuur het event jaarlijks organiseert in de plaats waar de winnaar werkt, zal het event volgend jaar in Stadskanaal georganiseerd worden.

Wethouder Johan Hamster met een fleurig bos bloemen in de handen.

Dit jaar werd het event, met als thema ‘de democratie gaat digitaal’, voor het eerst via een livestream gehouden. Wethouder Johan Hamster is eerder vandaag geïnterviewd op een bijzondere locatie; de pier bij Holwerd. Daar is hem verteld dat hij de winnaar is en dit jaar de titel ‘Beste Bestuurder’ mag dragen. De voorzitter van de jury, Eric de Kluis, feliciteerde de wethouder in bijzijn van de Commissaris van de Koning van Groningen, René Paas, en de burgemeester van Stadskanaal, Klaas Sloots.


Verheugde reacties

Het nieuws is in de provincie uiteraard met blijdschap ontvangen. René Paas: ‘Ik ziet het als een terechte nationale erkenning voor een sterke en benaderbare lokale bestuurder. Johan is bovendien ‘eigen kweek’ van Stadskanaal. En daarmee ook de trots van Groningen.’

Ook burgemeester Klaas Sloots is in zijn nopjes: ‘Fantastisch nieuws natuurlijk. En helemaal terecht. Ik ben apetrots op Johan. En het is een mooie opsteker voor ons in Stadskanaal.’

 

Over de verkiezing Beste Bestuurder

Al sinds 2009 organiseert Binnenlands Bestuur de jaarlijkse verkiezing van de Beste Bestuurder. Lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers maken de selectie en motiveerden hun keuze. Vanuit deze 13 winnaars heeft het publiek in de tweede ronde de landelijke winnaar gekozen.

In eerdere edities nomineerden bijna 1.100 bestuurders, politici, secretarissen en griffiers uit provincies, gemeenten en waterschappen hun collega-bestuurders voor de titel. Deze editie kende 13 genomineerden: van elke provincie de beste bestuurder én de beste waterschapsbestuurder.