‘Nieuw’ kunstgrasveld voor SJS

10 september

Voetbalvereniging SJS krijgt binnenkort een kunstgrasveld van topkwaliteit. Dit veld is drie jaar gebruikt door eredivisionist vv Heracles in Almelo. Wethouder Goedhart Borgesius kreeg het aanbod om het veld van Heracles over te nemen en greep dat met beide handen aan: ‘Het was een eenmalige kans die we niet konden laten lopen en waarmee we een groot aantal teams weer hun sport kunnen laten beoefenen. Daar zijn we heel blij mee.’

Voetbal

Door snel te handelen heeft de gemeente dit kunstgrasveld van topkwaliteit kunnen aanschaffen voor minder dan de helft van de normale investeringskosten. Het huidige kunstgrasveld van SJS is 16 jaar oud en deze zomer helemaal afgekeurd om op te spelen. Het ‘nieuwe’ veld kan naar verwachting nog 12 jaar mee. Of daarmee een nieuwe norm is gelegd voor de vervanging van velden is de nieuwe wethouder van sport, Marc Verschuren, resoluut: ‘Nee, ik verwacht niet dat we een dergelijke actie nog eens kunnen doen.

Afgekeurd veld SJS

Omdat deze zomer het veld van vv SJS is afgekeurd raakten een groot aantal teams hun trainings- en wedstrijdveld kwijt. Vervangende velden bleken niet in voldoende mate aanwezig te zijn, waardoor een paar teams uit de competitie dreigden te worden gehaald. Het kopen van het kunstgrasveld van vv Heracles was een eenmalige kans om een groot aantal teams van SJS weer hun sport te kunnen laten beoefenen.

Eenmalige kans 

In het stadion van Almelo is recent een geheel nieuw type kunstgrasveld neergelegd door de Ten Cate Groep. Dit is één van de hoofdsponsors van Heracles en gespecialiseerd in kunstgrasvelden. Het bestaande, vrijwel nieuwe hoogwaardige veld van Heracles kwam hierdoor beschikbaar en werd door onderhoudsbedrijf CSC Sport (onderdeel Ten Cate Groep) aangeboden voor een zeer interessante prijs. De gemeente heeft van deze mogelijkheid gebruik gemaakt waardoor SJS nu een veld krijgt dat voldoet aan de eisen van de eredivisie.