Nationale Recycleweek: doet u ook mee?

6 oktober

In de week van 12 tot en met 18 oktober is het Nationale Recycleweek. Stadskanaal doet in deze week met veel andere gemeenten ook mee met de campagne ‘Heel Noord-Nederland Recyclet!’. Doet u ook mee? Recyclen doen we immers samen. De opbrengst van uw oude apparaten gaat naar het goede doel.

Lutje geluk

Wanneer u tijdens ‘Heel Noord-Nederland Recyclet’ uw oude en kapotte apparaten inlevert is dit niet alleen ontzettend goed voor het milieu u steunt ook nog eens het goede doel. De opbrengst van het elektronisch afval schenken de deelnemers aan het goede doel. In Stadskanaal is dit ‘Lutje Geluk’.  Deze stichting organiseert uitjes voor gezinnen met kinderen die dit zelf niet kunnen financieren. De campagne ‘Heel Noord-Nederland Recyclet’ is in samenwerking met Virol en Weee Nederland.

 

Inleveren

U kunt uw oude, kapotte elektronische en elektrische apparaten inleveren bij:

Hier staan tijdens deze Nationale Recycleweek speciale containers.

 

Waarom recyclen?

Elektronisch afval is de snelst groeiende afvalstroom ter wereld. Deze apparaten bevatten veel grondstoffen die weer ingezet kunnen worden als grondstof voor een nieuw product. Daarom is het ontzettend belangrijk dat we deze apparaten op de juiste manier recyclen. Nu halen we grondstoffen voor nieuwe producten nog uit de natuur, maar deze raken op. Wanneer we nu niet zorgen voor een juiste verwerking van onze oude en kapotte apparaten hebben we over 40 jaar een te kort aan grondstoffen voor nieuwe apparaten.

Alvast hartelijk dank voor het meedoen! Afval scheiden? Goed bezig!