Moeite met reizen met het openbaar vervoer?

10 mei

Reizen met het openbaar vervoer, wanneer u geen eigen vervoer heeft, is niet voor iedereen weggelegd. Om toch van A naar B te reizen zijn er verschillende mogelijkheden.

 

Interieur van een openbaar vervoer bus

Verschillende mogelijkheden

Heeft u vanwege (gezondheids)problemen moeite om met het openbaar vervoer te reizen? En heeft u geen eigen vervoer? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om wel te kunnen reizen. U kunt bijvoorbeeld iemand uit uw familie of kennissenkring vragen met u mee te rijden. Of u kunt gebruikmaken van de vrijwilligers van AutoMaatje.

 

Hub-taxi

Kunt u wel reizen met het openbaar vervoer maar is de halte of het station te ver weg? Dan kan de Hub-taxi een oplossing zijn. Informatie over de Hub-taxi, het reserveren en reizen met de Hub-taxi leest u op de website Publiek Vervoer Groningen en Drenthe.

 

Wmo-taxi

Als er geen andere mogelijkheden zijn, dan kan de Wmo-taxi een oplossing zijn. Dit is een taxi die u met meerdere personen deelt. Tijdens de rit worden ook andere reizigers opgehaald en weggebracht. U reist dus niet altijd rechtstreeks naar uw bestemming. U betaalt per rit een bedrag afhankelijk van de afstand die u reist. Met deze taxi kunt u maximaal 25 kilometer afleggen.
Om gebruik te maken van de Wmo-taxi heeft u een taxipas nodig. Wilt u een taxipas aanvragen, dan kunt u dit melden via het online meldingsformulier of door te bellen naar de gemeente via telefoonnummer 0599-631 631. U krijgt dan een afspraak met de consulent Wmo om te bespreken of een Wmo-taxi voor u een goede oplossing is. Ook krijgt u uitleg over hoe het reizen met de Wmo-taxi werkt.