Korting met collectieve zorgverzekering

23 november

Als u een laag inkomen heeft, dan kan het lastig zijn om de vaste lasten te betalen. De collectieve zorgverzekering van Menzis is speciaal voor inwoners van onze gemeente die weinig geld te besteden hebben. Deze verzekering wordt ook wel de gemeentepolis genoemd.

U kunt deze verzekering afsluiten als u een inkomen heeft dat niet hoger is dan 130% van de bijstandsnorm. De verzekering is goedkoper dan een normale polis, want de gemeente en Menzis betalen mee aan de premie. U betaalt hierdoor minder voor de basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Aanvullende verzekeringen

U kunt kiezen voor GarantVerzorgd 1, 2 en 3. De zorg die voor u betaald wordt, verschilt per verzekering. De keuzehulp helpt u om te bepalen welke verzekering het beste bij u past. Het eigen risico van € 385,00 is alleen bij GarantVerzorgd 3 volledig meeverzekerd. Het eigen risico staat voor het deel van de zorgkosten dat u zelf betaalt.

De tandarts wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering, hiervoor heeft u een aanvullende tandartsverzekering nodig. Ook hierbij kunt u kiezen voor verschillende dekkingen.

De voorwaarden zijn:

  • U hebt een inkomen tot 130% van het bedrag dat mensen in de bijstand krijgen. Dit noemen we de bijstandsnorm.
  • U heeft als alleenstaande niet meer geld dan € 6.295 of als gezin niet meer dan € 12.590.
  • U en uw eventuele partner zijn 18 jaar of ouder. Kinderen jonger dan 18 jaar worden gratis meeverzekerd.
  • U heeft een basisverzekering bij Menzis met het verplichte eigen risico van € 385, een aanvullende verzekering van minimaal GarantVerzorgd1 en aanvullende tandartsverzekering. Heeft u een volledig kunstgebit? Dan is ook een protheseverzekering verplicht.

De voordelen zijn:

  • U krijgt een korting van 3% op de premie van de basisverzekering en 9% op de aanvullende (tandarts)verzekeringen.
  • U krijgt meer zorg vergoed dan normaal gesproken uit de basisverzekering of aanvullende verzekering vergoed wordt.

Menzis

Wilt u meer informatie over deze gemeentepolis? Bel dan met het telefoonnummer 088 - 222 40 80 of kijk op de website gezondverzekerd.nl.