Kinderexpositie in gemeentehuis

7 oktober

Woensdag 9 oktober opent Goziena Brongers de kinderexpositie met een gouden schaar die is gemaakt door door Ubbo Emmius, afdeling praktijkonderwijs. De opening is enkel voor genodigden, daarna is iedereen welkom om de expositie op het gemeentehuis en in de bibliotheek te bewonderen.

Dat we juist in oktober deze expositie openen is niet toevallig, want het is de kindermaand. Door heel het land zijn er verschillende activiteiten door en voor kinderen op het gebied van kunst en cultuur. De kinderen waren dan ook aan zet om invulling te geven aan het thema ‘Stadskanaal van de toekomst’. Dat heeft mooie resultaten opgeleverd: van kabelbanen over het kanaal, tot stranden en fantasiedieren. Naast deze maand die in het teken staat van de kinderen is het ook een bijzonder jaar met een gouden randje. In 2019 vieren we het 50 jarig jubileum van de gemeente onder het motto: Stadskanaal is goud.

De expositie is ontstaan uit een samenwerking tussen Welstad,  Bibliotheek Stadskanaal, SKVS De Pauw en wij als gemeente. Dit had niet gerealiseerd kunnen worden zonder de hulp van Tineke Kuipers, Wia Smit en Gerda Kloek die een aantal doeken hebben gedoneerd. Samen laten we zien dat kunst van en voor iedereen is.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://stadskanaal.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/artikel/kinderexpositie-in-gemeentehuis-386.html