Heeft u een rolstoel nodig?

10 januari

Een rolstoel kan uitkomst bieden als u slecht ter been bent. Als u tijdelijk een rolstoel nodig heeft, dan kunt u terecht bij de zorgverzekeraar. Deze wordt vaak vergoed vanuit de basisverzekering. Als u de rolstoel blijvend nodig heeft, dan kunt u de gemeente benaderen. Vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kunt u een rolstoel aanvragen. Deze wordt dan afgestemd op uw situatie. Onze Wmo-consulenten denken met u mee over de beste manier om overal te komen, ook als u minder mobiel bent.

Rolstoel aanvragen wmo

Keukentafelgesprek

U kunt online of telefonisch melding doet dat u hulp nodig heeft, dan nodigen we u uit voor een keukentafelgesprek. In dit gesprek bespreekt u met een Wmo-consulent welke hulpmiddelen u nodig heeft om u te ondersteunen in de dagelijkse activiteiten.

Wat is Wmo?

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt hulp en ondersteuning voor inwoners zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen en kunnen deelnemen aan de maatschappij. De Wmo is er ook voor maatwerk zoals huishoudelijke hulp en vervoersvoorzieningen.