Gemeente Stadskanaal viert Coming Out Day

9 oktober

Op vrijdag 11 oktober Coming Out Day wordt de Regenboogvlag door alle Groningse gemeenten in estafettevorm worden gehesen. Deze dag is voor elke lesbienne, homo, biseksueel, transgender en intersekse personen (LHBTI). We staan stil bij de emancipatie en zichtbaarheid van de LHBTI inwoners. We vieren de diversiteit in onze samenleving, dat je mag houden van en leven met wie je wilt. In Stadskanaal hijst burgemeester Froukje de Jonge de vlag om 8.38 uur. Na het hijsen van de vlag is er gelegenheid voor een kopje koffie/thee vanaf 10.15 uur in het gemeentehuis. Om 11.00 uur is de onthulling van een LHBTI-informatietafel in de bibliotheek van Stadskanaal. Iedereen is welkom het programma bij te wonen.

Regenboogconvenant

Op 11 oktober 2018 ondertekende Stadskanaal samen met de provincie Groningen het regenboogconvenant. Met een kleine werkgroep, bestaande uit de burgemeester, raadsleden en ervaringsdeskundigen, is de gemeente Stadskanaal begonnen met de uitwerking van de afspraken uit het convenant. Er is in kaart gebracht wat de belangrijkste aandachtpunten zijn en wat de gemeente kan betekenen. De essentiële punten zijn de mogelijkheden voor ontmoetingen, bewustwording van (vaak onbedoeld) kwetsend gedrag en goede informatie en voorlichting. Daarom willen we de uitwerkingen van de afspraken ondertekenen op en in samenwerking met de scholen van Stadskanaal op de dag van de liefde (14 februari 2020).
 

Froukje de Jonge, burgemeester gemeente Stadskanaal: “Op Coming Out dag vieren we dat je in onze gemeente mag houden van en leven met wie je wilt. Daarom hijsen we de regenboogvlag. Maar daarnaast willen daadwerkelijk iets doen aan zichtbaarheid, voorlichting en informatie. Er is een vereniging opgericht die contactpunt is voor iedereen uit de LHBTI gemeenschap genaamd LHBTI Veenkoloniën Westerwolde.”

 

Bibliotheek

Op 11 oktober is om 11.00 uur in de bibliotheek de onthulling van een LHBTI-informatietafel. Stichting Biblionet Groningen heeft in samenwerking met de werkgroep LHBTI iets moois gerealiseerd. Vanuit de provincie Groningen zullen statenleden aanwezig zijn met een afvaardiging van het COC om te horen welke acties de gemeente Stadskanaal heeft ondernomen om invulling te geven aan het Regenboogconvenant. Inwoners / belangstellenden zijn hierbij van harte welkom.

 

In de provincie Groningen wordt er op 11 oktober 2019 vanaf half 9 elke minuut in alle gemeenten (op alfabetische volgorde) een regenboogvlag gehesen.

 

Gemeente Tijdstip
Appingedam8.30 uur
Delfzijl8.31 uur
Groningen8.32 uur
Het Hogeland8.33 uur
Loppersum8.34 uur
Midden-Groningen8.35 uur
Oldambt8.36 uur
Pekela8.37 uur
Stadskanaal8.38 uur
Veendam8.39 uur
Westerkwartier8.40 uur
Westerwolde8.41 uur
Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://stadskanaal.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/artikel/gemeente-stadskanaal-viert-coming-out-day-393.html