Gemeente sluit WasExpress in Musselkanaal na drugsvondst

11 november

De gemeente Stadskanaal heeft op 11 november een bedrijfspand van WasExpress in de Schoolstraat in Musselkanaal gesloten. De politie trof op 1 juli een hennepkwekerij aan op het perceel. Burgemeester Yvonne van Mastrigt heeft daarom op basis van artikel 13b van de Opiumwet besloten het perceel voor 3 maanden te sluiten. De eigenaar heeft hiertegen bezwaar gemaakt, maar de rechter heeft de voorlopige voorziening afgewezen waardoor het pand nu gesloten kan worden.

Samen de illegale hennepteelt bestrijden

De sluiting past in het gemeentelijke soft- en harddrugsbeleid. Samen met onze convenantpartners hennep, het Openbaar Ministerie, Enexis en de politie zetten we ons in om hennepteelt en de daarmee samenhangende onveilige situaties, zoals brand of bedreigingen, in Zuidoost-Groningen te voorkomen. Sluiting van drugspanden moet drugscriminaliteit tegengaan en de veiligheid en leefbaarheid in de samenleving vergroten.

Wat kunt u doen

Hennepkwekerijen zorgen voor overlast en onveilige situaties in de buurt. Ook u kunt helpen uw buurt veilig te houden door alert te blijven op vreemde activiteiten (vaak aan de randen van de dag) in de straat of bij leegstaande huizen. Heeft u een vermoeden van een kwekerij, ga er dan nooit zelf op af maar meld uw vermoeden bij de politie (0900-8844) of Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).