Evenement organiseren? Voeg een coronaplan toe

13 juli
Afbeelding van publiek die naar band op het posium kijkt bij het Secret Forest Festival in 2019

Evenementen zijn sinds 30 juni weer toegestaan. Staat u op het punt om een evenement te organiseren? U kunt weer een evenementenvergunning aanvragen. Op 9 juli heeft het kabinet aanvullende maatregelen ingesteld, deze gelden in ieder geval tot en met 12 augustus. Het aanleveren van een coronaplan is daar in ieder geval tot 1 september nog onderdeel van het aanvragen van een evenementenvergunning.  

Bedenk van tevoren of u met of zonder coronatoegangsbewijs wilt werken. U vraagt hiermee bezoekers om in de app CoronaCheck bij de ingang een QR-code te tonen. Deze code betekent dat ze negatief getest of gevaccineerd zijn. Een negatieve test is maximaal 24 uur geldig. Bij de keuze om wel of niet te werken met het coronatoegangsbewijs zit een verschil in de maatregelen waar u zich aan moet houden.

Met coronatoegangsbewijs

  • Iedereen heeft een vaste zitplaats
  • U mag maximaal tweederde van de capaciteit aan bezoekers toestaan
  • 1,5 meter afstand houden is niet verplicht
  • Het evenement mag maximaal één dag duren, zonder overnachting
  • In het coronaplan beschrijft u welke extra hygiënemaatregelen u neemt
  • Registratie en gezondheidscheck zijn verplicht

 

Zonder coronatoegangbewijs

  • Een vaste zitplaats is verplicht
  • U mag één bezoeker per 5 m2 oppervlakte ontvangen
  • In het coronaplan geeft u aan welke hygiënemaatregelen u treft, hoe u de 1,5 meter afstand kunt waarborgen en welke looproutes er zijn

 

In beide gevallen geldt dat het evenement maximaal 24 uur mag duren. Meerdaagse evenementen zijn in ieder geval tot 14 augustus verboden. Een mondkapje is niet verplicht.

Evenementenvergunning

U kunt voor de aanvraag van de vergunning contact opnemen met de gemeente. Onze ambtenaren nemen dan met u door wat er in het coronaplan moet staan. Daarna kunt u het aanvraagformulier invullen. Doe dit 10 weken van tevoren.

De coronamaatregelen zijn landelijk geregeld. Hou de website van de Rijksoverheid in de gaten om te weten welke regels er gelden voor uw evenement. Volg daarnaast onze liveblog om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

 

Foto: Secret Forest Festival 2019