Drie gedecoreerden tijdens lintjesregen in Stadskanaal

26 april

Dit jaar werden drie inwoners uit de gemeente Stadskanaal verrast door de burgemeester tijdens de lintjesregen. Zij ontvingen vandaag een Koninklijke Onderscheiding. Voor burgemeester Klaas Sloots was het de eerste keer dat hij inwoners mocht verrassen. Door de huidige coronapandemie was de uitreiking ook dit jaar anders dan normaal. Burgemeester Klaas Sloots bracht de volgende drie inwoners met het nieuws over hun onderscheiding:

Meneer van der Vegt

Meneer ten Hoff

Meneer Wilts

De heer A.J. Van der Vegt

Meneer is al bijna 50 jaar lid bij voetbalvereniging SJS in Stadskanaal. Op en rond het veld zorgt hij ervoor dat iedereen met plezier kan voetballen. Zo was hij in het bestuur 14 jaar penningmeester. Daarnaast wandelt meneer iedere maand met een oudere van Parkheem en verricht meneer vanaf 1974 vrijwilligerswerk voor de Protestantse Kerk in Stadskanaal. Hij steekt graag de handen uit de mouwen voor familie, vrienden en kennissen. Meneer is benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau.
 

De heer B. Ten Hoff

Meneer is erelid van V.V. Musselkanaal en dat heeft een goede reden: vanaf 1985 is hij leider van jeugdelftallen en sinds enkele jaren is hij ook leider/grensrechter van seniorenelftallen. Hij heeft daarnaast ook als wedstrijdsecretaris sinds 1992 in het bestuur van de vereniging gezeten. Ook bij een andere sport deed meneer vrijwilligerswerk: voor Runners Stadskanaal is hij penningmeester. Bij de Lokale Omroep Stadskanaal deed hij van 1990 tot 2005 verslag van voetbalwedstrijden. Meneer is benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau.
 

De heer W. Wilts  

Meneer wordt geroemd wegens zijn grote inzet voor de amateurmuziekbeoefenaars in Groningen en Drenthe. Al ruim 30 jaar is meneer lid van verschillende (landelijke) commissies en besturen van muziekstichtingen en -verenigingen. Hiermee bevordert hij de samenwerking tussen muziekverenigingen in Groningen en Drenthe en worden muziekevenementen georganiseerd. Daarnaast is meneer vanaf 1998 verkeersregelaar en haalt hij al ruim 15 jaar oud papier op om inkomsten te werven voor de PKN Kerk in Stadskanaal. Meneer is benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau.