Gemeente Stadskanaal winnaar MKB-vriendelijkste gemeente van Groningen!

12 maart

Mede dankzij de bevindingen van onze ondernemers is de gemeente Stadskanaal uitgeroepen tot MKB-vriendelijkste gemeente van Groningen. Wethouder economisch zaken, Goedhart Borgesius ontving dinsdagochtend samen met de andere leden van het college de prijs uit handen van Gerard Kremer, voorzitter MKB Noord.

Geweldig om deze bijzondere prijs namens het college in ontvangst te mogen nemen. Het zegt iets over hoe onze ondernemers naar onze dienstverlening kijken. Daar zijn wij heel erg trots op!”, aldus wethouder Borgesius.

Waarom zijn we MKB-vriendelijkste gemeente?
Uit het oordeel van de jury in 2019 over onze gemeente staat dat Stadskanaal zich goed heeft laten zien op onderwerpen die voor lokale ondernemers van belang zijn. Daarbij is vooral de perceptie van de ondernemer van belang. Waar Stadskanaal het vooral goed doet zijn de pijlers ‘Lasten’ en ‘Tevredenheid over de dienstverlening’. Vooral de digitale bereikbaarheid springt er positief uit. Een aanbeveling die onze gemeente meekrijgt is bijvoorbeeld om een lokale MKB-Toets in te voeren, waarbij de gemeente vooraf kan kijken of een regeling onnodige regeldruk veroorzaakt.
Stadskanaal was in 2013 ook al de Groningse winnaar van deze verkiezing.

Reactie namens het college
Burgemeester Froukje de Jonge reageert namens het college “Wat opvalt is dat we in onze gemeente enorm krachtige ondernemers hebben die het belangrijk vinden om zich juist in deze regio te vestigen. Ook kunnen ze heel goed verder kijken dan hun eigen onderneming. Daarom is dit voor ons als college en natuurlijk ook voor al onze collega’s een groot compliment dat juist deze ondernemers ons deze prijs bezorgen. Wij zijn super trots!”
 

MKB-vriendelijkste gemeente Nederland
Op 26 maart maakt MKB-Nederland bekend welke gemeente zich de komende twee jaar de mkb-vriendelijkste gemeente van Nederland mag noemen. Onze gemeente is in met deze regionale prijs ook in de race voor MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland. Hier wijst MKB in de categorie grote steden een aparte winnaar aan maken ze bekend welke gemeenten het best scoorden in de vier onderzochte pijlers:

  • Communicatie en Beleid
  • Waardering van de lokale lasten versus het voorzieningenniveau
  • Imago bij ondernemers uit een andere gemeente
  • Tevredenheid over de dienstverlening.
Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://stadskanaal.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/artikel/detail/News/gemeente-stadskanaal-winnaar-mkb-vriendelijkste-gemeente-van-groningen-256.html