Gemeente Stadskanaal viert 50 jarig bestaan ‘Stadskanaal is goud’

15 januari

In 2019 viert de gemeente Stadskanaal haar 50 jarig bestaan. Op 1-1-1969 is de gemeente ontstaan uit de samenvoeging van de gemeente Onstwedde en een gedeelte van de gemeente Wildervank. Dat wordt een jaar lang gevierd met activiteiten en evenementen om samen met onze inwoners de gemeente te promoten bij mensen die onze gemeente nog niet (zo goed) kennen. Kortom: een feest van en voor iedereen!

Voor dit feestjaar is een speciale, feestelijke huisstijl ontwikkeld:  ‘Stadskanaal is goud’. Goud staat voor het 50-jarig jubileum, de mooie momenten en de trotse inwoners. Maar het is ook het Gronings woord voor ‘goed’. En dat staat voor al het goede dat de gemeente te bieden heeft.

Activiteiten Stadskanaal is goud

Voor de activiteiten en evenementen is een speciaal vignet ontwikkeld dat gebruikt wordt om de verschillende initiatieven te verbinden en de diversiteit van de activiteiten te benadrukken. Dit vignet is bijvoorbeeld te zien op de uitingen van het Secret Forest Festival dat dit jaar in mei weer het Pagedal omtovert tot een sfeervol festivalterrein. Bekijk alvast de trailer op www.secretforestfestival.nl.  

Tijdens dit feestjaar zijn wij gastgemeente voor ‘Vier 5 mei’. Hiervoor is voor onze gemeente 12 april speciaal, omdat dat de officiële bevrijdingsdatum is. Deze dag staat het vieren van de vrijheid in onze gemeente centraal. Het thema van Vier 5 mei is ‘Open armen – evacuees’. Om van 12 april een feestelijke dag te maken ontvangen we met ‘open armen’ ideeën van onze inwoners via stakka50@stadskanaal.nl.

De gemeente zal dit jaar ook gastgemeente zijn voor een aantal andere evenementen, zoals Tocht om de Noord, de Healthy Aeging Tour en de 24 uurs wandel estafette ‘Samenloop voor Hoop’ van het KWF. Andere festiviteiten maken we binnenkort bekend via onze website en de gemeentepagina. Stadskanaal is goud!

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://stadskanaal.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/artikel/detail/News/gemeente-stadskanaal-viert-50-jarig-bestaan-stadskanaal-is-goud-203.html