Bijna lente, dus meer groen!

4 maart

Gratis groen in het lente seizoen


De planten en struiken groeien snel met het mooie weer. Daardoor kan het tuingereedschap de schuur weer uit om aan de slag te gaan met uw tuin. Om uw tuin- en groenafval kwijt te kunnen legen we gratis uw groene container. Dit doen we op de voor u vaste inzamel dag in de volgende weken:

  • week 11: maandag 11 tot en met vrijdag 15 maart
  • week 16: maandag 15 tot en met vrijdag 19 april
  • week 18: maandag 29 april tot en met vrijdag 3 mei
     

Wijziging inzameling groen


Naast het gratis legen in week 11, 16 en 18 van uw groene container verandert ook de inzamel frequentie. In april en mei halen we uw Groen, Fruit- en Tuinafval (GFT) twee keer per maand op in plaats van één keer per maand. Op de afvalkalender  of in de Afvalwijzer app vindt u de ophaaldata.

 

Tegoedbon afvalbrengstation


De zon doet al goed zijn best en dat merken we overal. Bent u alweer bezig geweest in de tuin of bent u begonnen aan de grote voorjaarsschoonmaak? U ontvangt begin april een tegoedbon om eenmalig GRATIS afval bij het afvalbrengstation in te leveren. De bon is heel 2019 geldig.  

 

Tip van de maand


Het is weer tijd voor de maandelijkse tip van afvaladviseur John Walters:  “Zelf gebruik ik een groente- en fruitafvalbakje voor op het aanrecht. Zo kan ik de resten van het koken meteen apart houden voor de groene container."

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://stadskanaal.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/artikel/detail/News/bijna-lente-dus-meer-groen-249.html