Afval scheiden? Samen goed bezig!

5 april

De landelijke doelstelling is om 75% van het huishoudelijk afval gescheiden in te zamelen en het restafval in gemeenten te laten dalen naar maximaal 100 kilo restafval per inwoner in 2020. Hier hebben wij uw hulp als inwoners hard voor nodig!

Het is belangrijk om afval goed te scheiden, om zo te zorgen voor minder restafval. Uit de cijfers van februari blijkt dat het aantal kilogram restafval per inwoner iets is gedaald. Ten opzichte van januari 2018 is het 1,9 kilo restafval per inwoner minder. We zijn op de goede weg. Heeft u toch vragen? Of loopt u tegen problemen aan bij het scheiden van afval? Onze afvaladviseur John Walters wil u graag helpen. Het lukt namelijk alleen samen met u!

Gratis legen groene container
Van maandag 15 tot en met vrijdag 19 april (week 16) komen we net als in week 11, gratis uw groene container legen op de voor u vaste inzameldag. Bent u al druk in de tuin bezig geweest met het mooie weer? Dan is vast uw groene container vol. Zet uw groene container daarom op tijd bij de weg in week 16. Heeft u nog meer afval voor de groene container? Ook in week 18 (maandag 29 april tot en met vrijdag 3 mei) komen we nog een keer gratis uw groene container legen.

Tegoedbon afvalbrengstation
Begin april heeft u een tegoedbon ontvangen samen met de brief afvalstoffenheffing. Ontvangt u uw aanslagen digitaal via mijnoverheid.nl? Dan heeft u de bon niet ontvangen. U kunt dan een mail sturen naar gemeente@stadskanaal.nl. U ontvangt dan alsnog deze bon per post van ons. De bon is heel 2019 geldig. U kunt hiermee maximaal 2 m3 afval gratis kwijt bij het afvalbrengstation. 

Tip van de afvaladviseur
John Walters aan het woord:Ik krijg soms vragen over het niet legen van  uw container. Dit is uiteraard erg vervelend. Ik wil er graag met u samen voor zorgen dat dit niet gebeurt. Kunt u er daarom voor zorgen dat uw container op de inzameldag met gesloten deksel voor 7.30 uur aan de straat staat? En mochten er auto’s in uw straat geparkeerd staan, wilt u dan zo vriendelijk zijn uw container niet achter deze auto’s te zetten? Zo kan onze inzamelaar goed uw container legen en kunnen we er samen voor zorgen dat uw container geleegd wordt. Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!”

Samen goed bezig!


 

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://stadskanaal.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/artikel/detail/News/afval-scheiden-samen-goed-bezig-269.html